Als je in de gemeente Vaals wilt verblijven dan kun je vrijwel alle kanten op wat betreft accommodatie. De prachtige natuurlijke omgeving van de gemeente Vaals maakt het mogelijk om op de meest unieke plekken te verblijven. Als je jouw nachten in de natuurlijke omgeving echt op de beste manier wilt doorbrengen dan kun je onder andere kiezen voor bungalowparken, campings, gasthuizen en zelfs kasteelhotels.

Een goede nachtrust is belangrijk, ook tijdens een vakantie. Daarom zijn er diverse initiatieven binnen de omgeving Vaals die helpen bijdragen aan een goede nachtrust. Dit zal jou onder andere helpen om nog meer van jouw vakantie te genieten en zorgt daarbij ook nog eens voor extra rust gedurende de dag. Bij de meeste accommodaties zul je enkele dagen of weken van te voren moeten boeken, dit is verschillend per accommodatie. De prijzen per accommodatie verschillen ook aanzienlijk, wat betekent dat je in de regio onder andere terecht kunt met een lager budget maar ook met een hoog budget een fantastisch verblijf kunt boeken.

Appartementen- en bungalowparken

Binnen de regio Vaals vind je onder andere het bekende bungalowpark Landal Greenparks. Dit park is voorzien van prachtige huizen en is gelegen in een prachtig heuvelachtig gebied van Limburg. Je hebt dan ook altijd een prachtig uitzicht, zonder wegen, windmolens en andere verstoringen in jouw buurt. Het park heeft ook een aantal prachtige activiteiten, waaronder een mooi zwembad, een spa resort en op steenworp afstand ligt ook nog een golfbaan met 18 holes! Genoeg entertainment voor jong en oud, en ideaal voor een vakantie met gezin of als stel.

Liever echt helemaal tot rust komen zonder grote groepen mensen om je heen? Binnen de gemeente Vaals kun je ook terecht in speciale appartementen die los staan van een park. Zo kun je dus maximaal van jouw rust genieten zonder al te veel afleidingen om je heen. Het huren van een vakantieappartement is al mogelijk vanaf één nacht, maar je kunt bij de meeste appartementen ook voor een langer verblijf terecht.

Andere appartementen en bungalowparken:

● Vaalserhof
● Bervesj Huis
● Holsetterhof

Campings en boerderijcampings

Tijdens de zomermaanden is het natuurlijk prettig als je lekker in de natuur kunt verblijven. Het brengt je weer helemaal terug naar een rustige omgeving. Binnen de gemeente Vaals zijn er meerdere campings beschikbaar, waaronder ook een aantal boerderijcampings. Dit maakt het bijzonder interessant voor gezinnen die lekker tot rust willen komen of stelletjes die samen een leuke tijd willen doorbrengen.

Er zijn in totaal 4 campings in de gemeente Vaals, welke erg centraal gelegen zijn. Dit maakt het een stuk eenvoudiger om gedurende de dag leuke activiteiten te ondernemen, want je hoeft niet ver te reizen om op locatie te komen. Deze campings zijn vanzelfsprekend ook weer gelegen in natuurgebieden, waardoor je elke dag een leuke wandeltocht kunt maken of met het hele gezin op de fiets de omgeving van gemeente Vaals kunt verkennen.

Daarnaast vind je in de gemeente ook diverse boerderijcampings. Je logeert hier op een echte boerderij! Natuurlijk sta je hier niet tussen de koeien, maar kun je wel meekijken hoe een dag van een boer eruit ziet. Zo maak je kennis met de unieke boeren die de regio kent en kun je maximaal van het boerderijleven genieten!

Een aantal campings in Vaals:

● Vakantiehoeve Bellet
● Vakantie Voncken
● Gene Zijde

Gasthuizen en Bed and Breakfasts

Verblijf je maar een aantal nachten in de gemeente Vaals? Dan is het ook leuk om bij een gasthuis of bed & breakfast te verblijven. De omgeving kent inmiddels 7 verschillende gasthuizen en bed&breakfast, variërend in prijs en kwaliteit. Je kunt hier al vanaf ongeveer €40 per nacht per persoon verblijven, dus het is ook voor gezinnen een bijzondere locatie om heerlijk van de nachtrust te genieten. Deze gasthuizen en bed & breakfasts zijn gelegen in bosrijke gebieden en dorpjes in de gemeente Vaals. Dus ook hier kom je weer lekker in de natuur tot rust.

Een aantal bed & breakfasts:

● Bed & Breakfast Prange
● Hotel Het Witte Huis
● Bed & Breakfast Einrade

Kasteelhotels en landhuizen

Heb je een wat hoger budget en wil je de meest unieke ervaring? Dan is een verblijf in een kasteelhotel of landhuis zeker aan te raden! De kastelen van gemeente Vaals bestaan inmiddels al honderden jaren. Deze historie is dan ook duidelijk terug te zien in deze prachtige bolwerken. Ieder kasteel en landhuis bevat een groot aantal kamers, waardoor je vrijwel op ieder moment van het jaar terechtkunt voor een fijne nachtrust. Daarbij is het ook bij de kastelen mogelijk om meerdere nachten te boeken.