Wil je in de gemeente Vaals verblijven? Dan is het slim om je vooraf alvast goed in te lezen in de vele activiteiten die het gebied te bieden heeft. Daarnaast moet je ook alvast op de hoogte zijn van informatie over jouw verblijf, waaronder de eventuele toeristenbelasting en hoe je het beste naar en rondom Vaals kunt reizen.

Hoe kom je in Vaals?

Als je met de auto naar Vaals rijdt dan kun je hier het beste via de N281 komen, welke verbonden is aan de E14/A76. Gedurende het jaar is het redelijk rustig op de wegen rondom gemeente Vaals, dus een file zit er over het algemeen niet in. Dat betekent dat je vrijwel altijd op tijd aankomt wanneer je richting Vaals wilt rijden. Het is slim om het adres van jouw overnachting in Google Maps of jouw navigatie in te voeren, zodat je altijd de snelste route naar Vaals hebt.

De omgeving van Vaals

Rondom Vaals kun je vrijwel overal met de auto komen. Bovendien is het niet mogelijk om met treinen rondom Vaals te rijden, omdat gemeente Vaals op dit moment geen treinstation heeft. Gelukkig zijn er wel een aantal bussen waar je gedurende jouw verblijf gebruik van kunt maken, zodat je toch nog op vrijwel iedere plek kunt komen.

De volgende buslijnen rijden op dit moment in en rondom Vaals:

Lijn 43, welke rijdt tussen Simpelveld en Heerlen
Lijn 50, welke rijdt tussen Gulpen en Maastricht
Lijn 50, welke rijdt naar Aken

Als je met het vliegtuig richting Vaals wilt komen dan kun je het beste via Maastricht Airport reizen, waarna je via lijn 50 gemakkelijk in Vaals en uiteindelijk op jouw gewenste locatie terecht zult komen.

De OV-toerpas

Als je van plan bent om een aantal dorpen en steden rondom de gemeente Vaals te bezoeken tijdens jouw verblijf dan is het handig om een speciale OV-toerpas af te nemen. Hierbij betaal je slechts €6,00 en kun je gedurende 2 dagen onbeperkt reizen met de bussen in Zuid-Limburg. Hiermee kun je dus ook talloze andere plekken bezoeken. De meeste dorpen hebben een bushalte, waardoor je de meeste activiteiten in deze regio gemakkelijk met het openbaar vervoer kunt bereiken.

Toeristeninformatie

Wil je meer informatie over jouw verblijf in gemeente Vaals? De meeste toeristeninformatie kun je simpelweg bij de VVV in Vaals vinden. Hier vind je onder andere meer informatie over de kosten per nacht om te verblijven in deze gemeente. Voor het verblijf in gemeente Vaals betaal je gemiddeld €1,00 tot €1,40 per persoon. Houd er hierbij rekening mee dat deze belasting niet geldt voor personen onder de 18, waardoor gezinnen over het algemeen goedkoper uit zijn.

Het beste moment om Vaals te bezoeken

Wil je maximaal van jouw verblijf genieten? Dan is het handig om Vaals in de lente, zomer of herfst te bezoeken. Gedurende de lente zijn de heuvels een prachtige toevoeging aan jouw verblijf. Liever in de zon genieten? Dan is de zomer het juiste moment om gemeente Vaals te bezoeken. Houd je van het gure herfstweer en wil je dan lekker door de bossen lopen? Dan kan de herfst juist weer het beste moment zijn om de gemeente Vaals te bezoeken.