Verblijf je meerdere dagen in gemeente Vaals? Dan loont het zeker om wat verder dan dit gebied te reizen en de cultuur van een aantal grote steden rondom dit gebied te leren kennen. De gemeente Vaals heeft op zichzelf al ontzettend veel te bieden, maar de steden die hier omheen gelegen zijn kunnen jouw verblijf nog verder verbeteren.

Een groot aantal grotere steden ligt op redelijk korte afstand van de gemeente Vaals. Je kunt deze steden onder andere met de auto of met het openbaar vervoer bereiken. Daarbij heeft iedere stad natuurlijk ook weer haar eigen unieke activiteiten en is het mogelijk om ook een of meerdere nachten in de hotels en andere accommodaties in deze steden te verblijven.

Van Vaals naar Maastricht

Maastricht is een prachtige Limburgse stad die zichzelf kenmerkt in de vele historie die hier aanwezig is. Je kunt in Maastricht een groot aantal unieke momenten beleven, waaronder het proeven van de meest heerlijke Limburgse vlaai. Als je een groot fan van winkelen bent dan moet je tijdens jouw verblijf in gemeente Vaals altijd een bezoekje aan Maastricht brengen. Je kunt hier vrijwel alle kanten op wat betreft winkelen, met enkele winkelcentra, een prachtig centrum voor winkels met verschillende producten en natuurlijk een groot aantal restaurants om ook lekker te eten en te drinken.

Je kunt vanaf Vaals binnen ongeveer 35 minuten in Maastricht zitten als je met de auto reist. Met het openbaar vervoer ben je ongeveer 50 minuten kwijt om in Maastricht te komen, dit is afhankelijk van het moment waarop jij vertrekt. Je reist dan met de bus vanuit Vaals naar Maastricht. Deze reis kost, indien je een OV-toerpas koopt, €6,00. Je kunt daarbij met deze pas 2 dagen onbeperkt reizen in het zuiden van Limburg.

Van Vaals naar Düsseldorf

Groot fan van Duitsland? Dan kan een bezoekje aan de grote stad Düsseldorf een prachtig onderdeel van jouw verblijf worden! Deze grote stad staat bekend om haar prachtige monumenten en bezienswaardigheden. Een van deze bezienswaardigheden is de grote toren waar je als toerist kunt genieten van een mooi uitzicht. Deze stad is ook weer voor de echte shopper een ideale locatie, want je vindt hier een groot aantal winkels. Daarbij worden er gedurende de wintermaanden meerdere kerstmarkten georganiseerd in Düsseldorf, waarbij je nog beter kennismaakt met de unieke Duitse feesten.

Je kunt vanaf Vaals binnen ongeveer 70 minuten in Düsseldorf zitten als je met de auto reist. Via het openbaar vervoer ben je ongeveer anderhalf tot twee uur kwijt. Je reist hierbij met de bus en de trein, via Aken wat net over de Duitse grens bij Vaals ligt. Deze reis kost ongeveer €15.

Van Vaals naar Keulen

Keulen is een grote Duitse stad die op redelijke afstand van gemeente Vaals ligt. Toch is het zeker de moeite waard om hier tijdens jouw verblijf in Vaals een bezoekje aan te brengen. De stad is rijk aan historie, met een prachtige kathedraal die de stad kenmerkt. Daarbij kun je hier, net als in Düsseldorf, gedurende de wintermaanden genieten van prachtige kerstmarkten waar je de echte Duitse cultuur leert kennen.

Je kunt vanaf Vaals binnen 70 minuten in Keulen aankomen als je met de auto gaat. Als je het openbaar vervoer gebruikt dan zul je ongeveer één tot anderhalf uur moeten reizen. Je betaalt voor een retourtje van Vaals naar Keulen gemiddeld €30. Om vanaf Vaals naar Keulen te reizen zul je eerst met de bus naar Aken moeten, waarna je overstapt op de trein naar Keulen.

Van Vaals naar Luik

De gemeente Vaals heeft natuurlijk het Drielandenpunt, en dat betekent dat je ook erg dicht bij België bent. Dit maakt het dan ook bijzonder eenvoudig om de stad Luik te bezoeken. Deze stad staat onder Nederlanders al jaren bekend als een fantastische stad om een dagje te bezoeken. Zo kun je in deze stad onder andere terecht voor diverse musea en heerlijke Belgische lekkernijen.

Als je naar Luik reist dan ben je vanaf Vaals ongeveer een uur bezig. Houd er wel rekening mee dat er gedurende de zomermaanden vaak files in dit gebied staan, waardoor je het beste in de ochtend naar Luik kunt rijden en net na de avondspits weer terug moet rijden. Als je met het openbaar vervoer naar Luik wilt dan moet je op 45 tot 60 minuten reistijd rekenen, dit hangt af van de vertrektijd en hoe vaak de bussen en treinen die dag rijden. Om vanuit gemeente Vaals naar Luik te reizen zul je met de bus naar Aken reizen, waarna je daar de trein naar Luik pakt.

Van Vaals naar Aken

Aken ligt op zeer korte afstand van gemeente Vaals. Het is dan ook zeker de tijd en moeite waard om naar deze mooie stad af te reizen. In deze stad kun je onder andere terecht voor diverse musea, daarbij heeft Aken ook een zeer unieke historie.

Je hoeft niet ver te reizen voor Aken, je bent hier met de auto binnen ongeveer 20 minuten, dit is afhankelijk van de files die naar Aken staan. Als je met het openbaar vervoer gaat dan moet je rekenen op een reistijd van ongeveer 15 minuten, er rijdt namelijk een bus rechtstreeks naar Aken.