De gemeente Vaals kent een groot aantal unieke activiteiten die je in geen enkele andere regio zult terugvinden. Dankzij de prachtige omgeving van de gemeente kun je hier activiteiten op het gebied van natuur, sport en de historie van de gemeente boeken. Dus of je nu een fan van het bos bent, graag wandelt of net even dat extra stukje spanning zoekt, binnen de gemeente Vaals kun je alle kanten op.

Lopen en fietsen in het Vijlenerbos

Het Vijlenerbos is een prachtig bos waar je doorheen kunt lopen of zelfs fietsen. Het wordt binnen de wandelactiviteiten die hier lokaal worden georganiseerd gebruikt als eyecatcher. Tijdens het wandelen wil je natuurlijk een aantal mooie dingen zien, en daar is het Vijlenerbos dan ook één van.

Je kunt in het Vijlenerbos onder andere genieten van de heerlijke natuur die de omgeving te bieden heeft. Ondanks dat je soms door de bomen het bos niet meer ziet, ben je binnen deze omgeving nog steeds zeker van een prachtige wandeling of fietstocht. Je kunt lokaal samen met een gids een wandeling uitstippelen en ook in de buurt van het bos fietsen huren om een mooie fietstocht te maken.

Natuurwandelingen in de Geulvallei

De Geulvallei staat binnen de gemeente al lange tijd bekend als een van de prachtige locaties die je wel moet bezoeken als je in de buurt van de gemeente Vaals bent. Je kunt hier prachtige natuurwandelingen maken, waarbij je goed te zien krijgt wat deze omgeving nu zo uniek maakt. Het is een ideale locatie om toch even dat stukje natuur te pakken als je onderweg bent naar Duitsland, of om lekker te wandelen wanneer je voor langere tijd in Vaals verblijft.

Je kunt de Geulvallei onder andere met de auto bereiken, maar dit is ook een prachtige locatie om tijdens een fietstocht te bezoeken. Dankzij de verschillende horecagelegenheden in de buurt van de Geulvallei kun je ook altijd ergens terecht voor een lekker drankje om even bij te komen van de flinke wandeling die je in de vallei maakt.

Fietsen en fietsrace evenementen

Fietsen is in de gemeente Vaals een zeer leuke activiteit. Het is dan ook niet zomaar dat een groot aantal mensen uit Nederland, België en Duitsland specifiek naar deze plek komt om lekker van de natuur te genieten. Je kunt lokaal fietsen huren waardoor je dus niet jouw eigen fiets mee hoeft te nemen. Daarbij zijn er in de omgeving diverse plekken waar jij jouw fiets kunt laten maken, zodat een lekke band of kapot zadel jouw fietstocht niet hoeft te verpesten. Veel mensen kiezen ervoor om een nachtje in Vaals te verblijven en dan weer door te fietsen naar een volgende locatie.

In de buurt van de gemeente Vaals worden ook diverse fietsrace-evenementen georganiseerd. Dit brengt een groot aantal Limburgers ieder jaar weer bij elkaar. Daarbij zijn er ook een groot aantal Belgen en Duitsers die deze evenementen ieder jaar bezoeken. Het gaat hierbij niet alleen om de profs die op de fiets stappen, je kunt als amateur ieder jaar ook meedoen met evenementen om jouw fietsrace-vaardigheden te verbeteren.

Paardrijden in Vaals

De natuur in Vaals biedt nog meer, namelijk een prachtige paardrijroute door de omgeving. Dit is vooral interessant in de natuurlijke omgeving van de gemeente. Zo kun je lokaal een paard huren en samen met een begeleider door het prachtige natuurgebied trekken. Dit biedt talloze mogelijkheden voor leuke activiteiten, zoals kinderfeestjes met een kleine groep of een leuk familieuitje. Er zijn verschillende locaties waar je een paard kunt huren, waardoor je ook een vrije keuze hebt in welk soort paard je uiteindelijk huurt om een leuke wandeling mee te maken. Alle paarden zijn getraind om toeristen te dragen en je hoeft je daarom geen zorgen te maken dat er tijdens de rit iets misgaat.

Wandelactiviteiten in Vaals

Naast fietsen is wandelen ook een leuke activiteit in deze omgeving. Juist doordat je door een groot aantal bossen en valleien kunt lopen, heb je bij de gemeente Vaals een unieke ervaring als je hier op vakantie bent. Er zijn tientallen wandelroutes die je kunt bewandelen. Deze brengen je door een groot aantal unieke plekken die de gemeente Vaals kent. Daarbij kun je deze wandelroutes zowel gedurende de koude als de warme maanden betreden, zodat jij je dus geen zorgen hoeft te maken dat het te koud is om te gaan wandelen.

Bosgebieden in de Selzerbeekvallei

De Selzerbeekvallei is voor velen die de gemeente Vaals bezoeken nog niet bekend. Toch is dit een prachtige locatie om eens te bezoeken. De vallei is rijk aan een groot aantal bosgebieden, met een aantal unieke boomsoorten. Als je een groot fan van de natuur bent dan is een bezoekje aan de Selzerbeekvallei dan ook een aanrader tijdens jouw vakantie. De vallei kent een mooie historie en je kunt tijdens een wandeling door de bossen goed zien welke natuurlijke veranderingen de vallei de afgelopen jaren heeft doorgemaakt.

Bezoek het Drielandenpunt

Het Drielandenpunt is voor velen toch wel het bekendste onderdeel van de gemeente Vaals. Dit punt staat exact op de grens van drie landen: Nederland, België en Duitsland. Je kunt dit punt gedurende het hele jaar bezoeken en zo direct in één keer twee andere landen bezoeken. Bij dit punt vind je natuurlijk ook een groot aantal andere toeristen uit de twee naastgelegen landen. Het Drielandenpunt is een plek die eigenlijk iedere bezoeker aan de gemeente Vaals zou moeten bezoeken, omdat het nog steeds een belangrijk onderdeel van de regio is.

Outdoor karten in Vaals

Houd je van extra spanning en wil je graag kijken wie er binnen jouw gezin of vriendengroep het snelst is? Dan kun je dat eenvoudig testen in de gemeente Vaals! Je kunt hier namelijk een leuke en bovendien zeer spannende outdoor kartrit maken. De gehele baan ligt buiten, waardoor het gedurende de koude en regenachtige maanden gesloten is. Tijdens de zonnige maanden kun je het lokale kartcentrum gewoon bezoeken en samen met jouw familie of vrienden een leuke wedstrijd houden. De kartbaan is ook geschikt voor kinderen, dus het is ook mogelijk om hier een leuk kinderfeestje te houden.